EL MERCAT
Des de 1974 amb tu!

 

El 1974 es va inaugurar el Mercat de Serraperera a plena ocupació i a ple rendiment. En aquells anys la població del barri de Serraperera havia incrementat notablement, per cosa que la inauguració del mercat va ser molt benvinguda, ja que hi havia falta de comerços per la demanda del moment.

El mercat va obrir les portes amb un perfil de paradista jove i dinàmic, Hi havia parades de tota classe: fruiteria, peixateria, pesca salada, carnisseria, xarcuteria, aviram, triperia, llegums, forn de pa, pastisseria, bar i drogueria. Passats uns anys es van incorporar altres activitats: congelats, plats cuinats, moda i complements. Les últimes que s’han incorporat són: herboristeria , perruqueria i reparació d’electrodomèstics. Pel 2019 es preveuen noves activitats, que ajudaran al dinamisme del mercat.

Fotografies de Pepe Urbano.

Durant aquests anys s’han realitzat millores a les instal·lacions del mercat. La primera gran reforma realitzada va ser l’any 2010, es van reformar les façanes del mercat, i es van construir les dues rampes d’accés a les entrades principals del mercat i una de les portes principals, substituint el moll de càrrega i descàrrega que hi havia a l’exterior. Conjuntament amb aquesta reforma, es va realitzar la instal·lació de la calefacció i l’aire condicionat. El 2014 es va posar el terra nou a la zona de venda del mercat. I durant el 2018 s’ha realitzat la reforma integral de les cambres frigorífiques.

L’any 2018 es realitza el nou logotip del mercat, fruit d’una col·laboració entre l’Associació de Concessionaris del Mercat de Serraperera i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Iniciant una campanya per una nova imatge del mercat i una aposta per les noves tecnologies.

El Mercat de Serraperera tot i la seva antiguitat és un mercat molt apreciat al barri i a Cerdanyola del Vallès, sempre en evolució, conserva les parades típiques en un mercat municipal, però incorpora d’altres activitats complementàries.